/ /Getty Images
Принц Андрю се присъедини към брат си крал Чарлз III и други членове на кралското семейство за традиционната им църковна разходка по Коледа, предаде "People".

Въпреки че се оттегли от кралската си роля през 2019 г. и беше лишен от военните си титли и покровителства от кралица Елизабет по-рано тази година заради връзките си с осъдения за сексуални престъпления Джефри Епщайн, принц Андрю се появи с кралските особи, когато те присъстваха на празничната служба в църквата "Света Мария Магдалена" в Норфолк. 62-годишният Андрю вървеше със семейството, докато то се придвижваше към църквата, и разговаря със свещеника след службата. След това се присъедини към поздравите на събралите се пред църквата граждани.

Двете дъщери на принц Андрю - принцеса Беатрис и принцеса Юджини - също направиха традиционната коледна разходка със съпрузите си. Към Беатрис се присъедини и доведеният ѝ син Кристофър Улф.

/Getty Images

Принц Андрю обяви решението си да се "оттегли от публичните си задължения" през 2019 г. след бомбастичното си интервю за Би Би Си за връзките си с опозорения финансист Епщайн.

През януари кралица Елизабет лиши сина си от военните му титли и покровителства на фона на съдебния иск на Вирджиния Джуфър срещу него за сексуално посегателство, в който Джуфър твърди, че е била продадена от Епщайн и принудена да прави секс с кралската особа на 17-годишна възраст. Андрю отрича да е извършил каквото и да било нарушение. През февруари беше постигнато извънсъдебно споразумение за неразкрита сума.

Принц Андрю запази титлата си на херцог на Йорк и запази мястото си в линията на наследяване на трона, която в момента е осма след двете деца на принц Хари и Меган Маркъл.
БГНЕС