Крал Чарлз изгони принц Андрю от Бъкингамския дворец.

62-годишният херцог вече няма да има право да разполага с офис в сградата или да я използва като адрес за кореспонденция, пише британският таблоид „Сън“.

Служителите, които остават в него след оттеглянето му от публична дейност преди три години, са изправени пред уволнение.

През февруари Андрю плати милиони лири за уреждане на гражданско дело за сексуално посегателство в САЩ, заведено от Вирджиния Джуфре, без да признава вина.

Чарлз III иска британските депутати да лишат от достъп до трона сина и брат му

Той набира нов екип за комуникации в опит да спаси накърнената си репутация и сега се очаква да плаща от джоба си на собствения си персонал.

Източник заяви: "Всяко присъствие в Двореца официално е приключило. Кралят го заяви ясно. Той не е работещ член на кралското семейство. Той е самостоятелен."

Това се случва, след като в сряда престижната роля на Андрю на полковник от Гренадирската гвардия беше подарена на кралицата-консорт Камила.

„Сън“ разкри също, че този месец Министерството на вътрешните работи го е лишило от 24-часовата му въоръжена охрана на стойност 3 млн. паунда годишно.

Засега Андрю ще запази кралската вила с 31 легла в имението Уиндзор, което включва 40 хектара земя, върху която има още няколко жилищни сгради.
БГНЕС