Преговорите за южнокорейските заложници са пред провал
Преговорите за южнокорейските заложници са пред провал / netinfo

Преговорите за съдбата на 22-мата южнокорейски заложници са стигнали до задънена улица, заяви пред Франс прес афганистански правителствен представител, участващ в преговорите, малко преди изтичането на ултиматума на похитителите в 12,00 ч. местно време.

"Преговорите с талибаните продължиха през цялата нощ и засега не доведоха доникъде. Вероятно ще се провалят", заяви за АФП по телефона от провинция Газни /на 140 км от Кабул/ депутатът Махмуд Гайлани.

От тази сутрин племенни водачи се опитват да убедят талибаните, но те отказват споразумение, добави той. Политиката на правителството е да не освобождава затворници, но талибаните продължават да искат размяна на заложниците и отказват да освободят незабавно жените, посочи той.

Според анонимен афганистански източник е възможно да бъде предприета военна операция за освобождаване на заложниците, ако преговорите се провалят. Афганистански сили са струпани от една седмица в окръг Карабах, където според властите се намират заложниците. Южнокорейски вестник обаче съобщи днес, позовавайки се на телефонен разговор с една от заложничките, че те са разделени на малки групи и постоянно ги местят.