Българското посолство в Кишинев забави заради пандемията, но не забрави отличилите се в конкурса "Моите български корени"
Българското посолство в Кишинев забави заради пандемията, но не забрави отличилите се в конкурса "Моите български корени" / iStock/Getty Images
Българското посолство в Кишинев награди учениците от район Тараклия за отлично представяне в годишния конкурс за есе "Моите български корени (из историята на моето семейство)". Конкурсът бе организиран от българското посолство и от Министерството на образованието на Молдова по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май.

Поради пандемията наградите пристигнаха в Тараклия със закъснение. Трите учителки и техните петима ученика от гимназията в село Кайраклия, тараклийския лицей "Олимпий Панов", лицея "Христо Ботев" в село Валя-Пержей получиха вчера грамоти с подписа на посланика Евгени Стойчев.

Грамотите бяха връчени на победителите от началника на Управлението на образованието на района Евгения Мандажи и командирования специалист от българското министерство на образованието д-р Мария Делибалтова.

Източник: БТА