Джо Байдън
Джо Байдън / Gulliver/Getty Images
Сортировъчният пощенски център в град Нюкасъл, щата Делауер, беше евакуиран заради подозрителна пратка до бившия вицепрезидент на САЩ Джо Байдън, предадоха ТАСС и ДПА, цитирайки местни телевизии. На място е пристигнала полицията, а освен това правоохранителните органи проверяват околностите на дома на Байдън в този град.
 
Според телевизия Ен Би Си втора изпратена до Байдън подозрителна пратка, приличаща външно на изпратените до други известни демократи самоделни взривни устройства, е намерена в пощенското отделение на град Уилмингтън, също в щата Делауер.

И Робърт де Ниро получи подозрителна пратка

Между 22 и 24 октомври са изпратени самоделни взривни устройства до хора, които редовно са критикувани от американската десница. Сред тях са бившият президент Барак Обама, бившият държавен секретар и кандидат за президент Хилари Клинтън и бившият министър на правосъдието Ерик Холдър, бившият директор на ЦРУ Джон Бренан, милиардерът и дарител на Демократическата партия Джордж Сорос. Такива пратки са били пратени също до Максин Уотърс, която представлява Калифорния в Камарата на представителите и е остър критик на президента Тръмп, както и актьорът Робърт де Ниро, отбелязва Ройтерс. Самоделно взривно устройство бе изпратено и до телевизия Си Ен Ен.
 
Самоделните бомби са изпратени две седмици преди междинните избори за Конгрес на 6 ноември, на които ще се определи дали демократите ще отнемат на републиканците мнозинството им в двете камари на Конгреса.

Пратиха бомби на Обама и Клинтън
 
До момента никой не е поел отговорност за изпратените бомби.
 
Пакетът със самоделното взривно устройство до Холдър бе върнат на обратния адрес, който е отбелязан на всички пратки - в офиса в щата Флорида на конгресменката Деби Уосърман Шулц, която е бивш председател на ръководството на Демократическата партия. Пратките са кафяви пощенски пликове с вътрешност от предпазно аерофолио, адресът е отпечатан на принтер върху етикет и на всеки плик има по шест еднакви пощенски марки, съобщи ФБР. Взривните устройства представляват тръба с дължина около 15 см, пълна с барут и натрошено стъкло.

Откриха бомба край дома на Сорос
БТА