/ ThinkStock/Getty Images
Взривно устройство беше открито в дома на Бил и Хилари Клинтън в предградие на Ню Йорк, предаде Асошиейтед прес, като цитира представител на властите.

Бомбата е била открита рано сутринта в жилището на семейство Клинтън в град Чапакуа. Полицията в Чапакуа потвърди, че съдейства на ФБР, Сикрет сървис и властите на Уестчестър каунти при разследването на подозрителен пакет.

Откриха бомба край дома на Сорос

Взривно устройство е било пратено по пощата и до офис на бившия президент Барак Обама във Вашингтон.

Междувременно стана ясно, че централата на Си Ен Ен в Ню Йорк е евакуирана след съобщение за подозрителен пакет, предаде Франс прес, като цитира Си Ен Ен. Зрителите на Си Ен Ен станали свидетели на прекъсването на пряко предаване вследствие на алармения сигнал. След това медията продължила да излъчва от централата си във Вашингтон. Подозрителният пакет най-вероятно съдържа бомба, направена от тръба, казаха двама представители на американските правоприлагащи органи, цитирани от Асошиейтед прес. Според източниците самоделната бомба била грубо изработена, но способна да се задейства и била адресирана до бившия директор на ЦРУ Джон Бренан, който често се изявява по телевизията.

Полицията във Флорида обяви, че разследва подозрителен пакет, открит близо до канцеларията на конгресмен Деби Васерман Шулц, бивша председателка на Националния комитет на Демократическата партия на САЩ, предаде Франс прес. Полицията съобщи в Туитър, че подозрителният пакет е бил открит близо до помещенията, използвани от Васерман Шулц. Тя подаде оставка в предизборната кампания за президентските избори през 2016 г., заподозряна, че е подкрепяла Хилари Клинтън на първичните избори, с които тя получи номинацията за кандидат за президент на партията.
Засега нюйоркската полиция не може да каже дали този случай е свързан с изпратените до Обама и Клинтън пакети. Следователите обаче смятат, че има връзка между случаите на открити експлозиви - в дома на семейство Клинтън, Обама и в понеделник в жилището на либерала милиардер Джордж Сорос. Белият дом осъди опитите за атаки срещу Обама, Клинтън и Сорос.
БТА