Бусът на екипа на "Капачки за бъдеще" беше ударен от минохвъргача, в него беше и основателят на кампанията Лазар Радков, който оцелява по чудо
Ранен при обстрел българин, доставящ хуманитарна помощ в Украйна, е починал в болницата в Харков. Това става ясно от публикации във Facebook на негови съратници, с които са доброволци в Украйна.

Екипът на "Капачки за бъдеще" е сред бойното поле в украинската страна, за да предостави хуманитарна помощ от България.

"Нашият приятел Саша Андреев, който беше ранен от осколки, водейки част от екипа ни за хуманитарна помощ, почина! Нека имаме в молитвите си неговите близки: съпруга Ирина, син Руслан, дъщери Дарина и Диана, както и внучката Сара! Благодаря на Бога за времето, прекарано заедно и примера му на посветено служение! Всички ние тъжим за поредния отнет живот в тази брутална война! Саша, до Възкресението!", пише Стоян Славчев.



Пастор Ангел Пилев, който е сред екипа, ударен от минохвъргачка, написа: "Нашият брат, приятел и съработник Саша снощи издъхна в болницата в Харков. Един достоен и добър човек беше подло убит от руски снаряд, виновен единствено за това, че се опитва да помага на пострадалите от войната. Почивай в мир, Саша, ще се видим отново в Славата на нашия Господ!".



Преди близо седмица, автомобилът на „Капачки за бъдеще“, с който доставяха хуманитарна помощ в Украйна, беше ударен от минохвъргачка. При инцидента беше ранен екипът на сдружението, включително основателят ѝ Лазар Радков, който обаче като по чудо се спасява без поражения – малък шрапнел се забива през якето му, но бронежилетката го спира от по-тежки наранявания.

"Удариха ни с минохвъргачка. Мината падна и детонира някъде 2-3 метра пред и леко вляво пред буса. Шофьорът получи два шрапнела в лявата половина на торса. Шрапнел счупи лявата ключица на този вдясно от шофьора. Момчето зад мене получи прорезни рани на над десет места по лицето от пръснатото странично стъкло. Аз се сдобих с малко парченце от шрапнел, пробило ветровката и спряно в якето вероятно от презрамката на бронята отдолу", разказа Радков преди седмица в своя Facebook профил.