/ iStock/Getty Images
Смята се, че 48-годишният актьор Лий Сун-Кюн е бил намерен в безсъзнание в кола в парк в центъра на Сеул сутринта на 27 декември, предаде Би Би Си.

Не е ясно дали Лий сам е посегнал на живота си, но полицията е получила сигнал, че той е напуснал дома си, след като е написал прощална бележка, съобщи информационна агенция Yonhap.

От октомври той е разследван за предполагаема употреба на наркотици.



Yonhap съобщава, че е бил заподозрян, че е взел наркотици със служител в бар в Сеул. Той е казал, че въпреки че е взел това, което тя му е дала, не е знаел, че това са незаконни наркотици.

Съобщава се, че хостесата в бара е казала на полицията, че той многократно е употребявал наркотици в дома ѝ - нещо, което той отрича. По-рано той е поискал чрез адвоката си да се подложи на тест с детектор на лъжата.

Тестовете му за наркотици са дали отрицателни или неубедителни резултати, се допълва в доклада.

Полицията изрази съжаление, че Лий е починал в разгара на разследването, но че разследването е "проведено с негово съгласие", съобщи News1 Korea.

Агенцията на Лий, HODU&U Entertainment, заяви: "Няма начин да се овладее скръбта и отчаянието. С уважение ви молим да се въздържате от разпространяване на неверни факти, основани на спекулации... за да не бъде последният път на Ли несправедлив".

Актьорът, който беше женен и имаше двама сина от актрисата Jeon Hye-Jin, имаше актьорска кариера, продължаваща повече от две десетилетия.
Изпълнява главните роли в десетки филми и телевизионни предавания.

Международна слава му носи ролята на Пак Донг-Ик в "Паразит".

Филмът грабна четири награди на "Оскар"-ите през 2020 г., включително за най-добър филм и стана първият неанглоезичен филм, който печели наградата.
БГНЕС