Петима палестински бойци убити при израелска операция
Петима палестински бойци убити при израелска операция / netinfo

Петима палестинци, сред които високопоставен член на радикалната организация Ислямски джихад, бяха убити снощи при две нападения на израелската авиация в северната и южната част на град Газа. Това предадоха ДПА и Ройтерс, позовавайки се на болнични източници.

Двама членове на Ислямски джихад загинали при нападение на израелската авиация малко преди полунощ в южната част на град Газа.

По-рано през деня при въздушно нападение на израелските сили срещу пълен с боеприпаси автомобил в северната част на града загинали командирът на въоръженото крило на Ислямски джихад в Ивицата Газа Маджид Харазин и още двама членове на групировката.

Малко след нападението въоръженото крило на Ислямски джихад разпространи съобщение, според което "убийството на главния командир ще отвори широко вратата за вълна от операции на мъченици". Стотици членове на групировката излязоха на улиците, за да протестират срещу нападението.

Говорителка на израелската армия потвърди нападенията и заяви, че тяхна мишена бил Маджид Харазин, който ръководел и отрядите, изстрелващи ракети срещу населени места в Израел почти всеки ден.

Според палестински представители Харазин е най-високопоставеният командир на радикална групировка, убит при израелско въздушно нападение в контролираната от Хамас Ивица Газа от повече от една година насам.