Пети строителен работник почина след тежкия инцидент на голям строителен обект в крайбрежния квартал "Хафен сити" в Хамбург, предаде ДПА.
Полицията в Хамбург потвърди смъртния случай късно вечерта в четвъртък в отговор на запитване на ДПА, след като за него първо съобщи германската телевизия Ен Де Ер.

Работникът е бил откаран в болница с животозастрашаващи наранявания след срутването на скелето на 30 октомври. Четирима строителни работници загинаха на мястото на инцидента.

Според предишни данни на 30 октомври скелето се е срутило и е паднало в асансьорна шахта. По данни на пожарната то е паднало от осмия етаж в мазето.

"Хафен сити" се счита за най-големия проект за градско развитие в Европа. На строителните площадки там вече станаха няколко сериозни инцидента. 

На 2 септември четирима работници получиха животозастрашаващи наранявания при подобен инцидент на строителна площадка на мостовете на река Елба в Хамбург - недалеч от "Хафен сити".

Албанците, които загинаха при срутването на скеле в Хамбург, са работели с фалшиви български паспорти

Четиримата загинали при срутването на скеле в Хамбург не са българи, както беше съобщено веднага след инцидента, а албанци, съобщи на 1 ноември албанската медия „Шчиптаря“, като се позовава на германски медии. Пети албанец беше тежко ранен.

ДПА предаде на 30 октомври, че четиримата строителни работници, които са загинали при рухването на скелето са българи, но българското посолство в Берлин съобщи, че не е постъпвала официална информация за загинали и пострадали българи при инцидента. 

Германски медии, цитирани от „Шчиптаря“, са потвърдили информацията за албанските строителни работници, загубили живота си на строителния обект. Говорител на полицията, цитиран от албанската медия, също отхвърли първоначалните данни за загинали българи.
Пламен Йотински/БТА