Пазарът на свободните агенти в НБА стартира мощно
Пазарът на свободните агенти в НБА стартира мощно / IStock
Икономическата криза в САЩ, породена от пандемията COVID-19, определено не засяга най-голямата баскетболна лига в света НБА, става ясно от сумите, разиграни в първите няколко часа на трансферния пазар на свободни агенти, пише „Марка“.

Само за 8 часа след като той бе открит на Източния бряг до затварянето на офисите на брега на Тихия океан, в НБА бяха регистрирани над 30 сделки за баскетболисти, при които общо 897 милиона долара смениха собствениците си.

Нещо, което не бе очаквано с оглед на чудовищните загуби от 1,5 милиарда долара, причинени на НБА от коронавирусната пандемия за изминалия сезон, като 40% от тях се дължат на отсъствието на публика в залите.Най-много пари инвестира в първия ден от баскетболното „меркато“ тимът на Сакраменто Кингс с продължаването на договора на Дейрън Фокс. За да задържат изкушавания от Маями Хийт талант, „кралете“ от Сакраменто му направиха предложение, на което не се отказва – 163 милиона сигурни за 5-годишен договор, който може да стигне до 195,6 милиона.Детройт Пистънс бе сред най-активните на пазара в началото с 6 сделки за 95 милиона долара – Дуайт Хауърд, Джерами Грант, Мейсън Плъмли, Яхлик Окафор и Дилън Райт.

Превод и редакция: DarikNews