Павароти завещал американското си богатство само на Николета
Павароти завещал американското си богатство само на Николета / netinfo

Няколко седмици преди смъртта си Лучано Павароти е отделил притежаваното от него имущество в Съединените щати в отделен фонд, завещавайки го изцяло на втората си съпруга Николета Мантовани, съобщи вестник „Република“.

По този начин тази част от богатството ще бъде изключена от имуществото, което ще се разделя между наследниците му. Всичко това рискува да провокира война сред тях. От едната страна са трите дъщери от първия брак на тенора - Лоренца, Кристина и Джулиана. Всяка от тях е наследница на една осма от имуществото, посочва ПронтоСофия. От другата страна е Николета Мантовани.

Според „Република“ единственото сигурно нещо сега е, че последното завещание на Павароти, направено в Пезаро през юни, не е само технически акт, а е нещо повече. То разкрива съществуването и на друг важен документ, който регламентира американското богатство на тенора. Става въпрос за три апартамента в Ню Йорк на цена около 10 милиона евро, за ценна колекция картини на Матис и др.

От завещанието, отворено вчера в град Габиче по искане на адвоката на Николета Мантовани, излиза, че американското богатство е било „бронирано“ и няма да влезе в имуществото, което ще се разпределя. Това е отделно богатство, „организирано“ след завещанието от юни със специални документи. Те са пътували между Италия и Съединените щати в най-тежките дни от болестта на тенора. Завещанието от Модена постановяваше, че 50 на сто от богатството на Павароти отиват при Николета, а другите 50 на сто - при дъщерите му от първия брак. Отвореното вчера завещание обаче установява, че всичко, притежавано в Америка, отива при Николета.

Адвокатът на трите дъщери от първия брак на тенора каза, че първо смята да оцени цялостното имущество, преди да вземе решение какво ще предприеме. Той допълни, че те съвсем не бързат да правят каквото и да било, защото все още са в траур.