тичане спорт
тичане спорт / ThinkStock/Getty Images
На жителите на Париж вече е забранено да излизат навън за физически упражнения през по-голямата част от деня, съобщиха днес градските власти и полицията, предаде ДПА.

Забраната действа от 10 до 19 ч. местно време, се казва в съвместното съобщение на кмета Ан Идалго и полицейския префект Дидие Лалман. По-рано днес бе обявено, че във Франция още не е постигнат пика на коронавирусната епидемия.

Франция с мрачен рекорд по смъртност от пандемията

Досега спортуването на открито бе една от малкото основателни причини за напускане на дома при строгите ограничения, наложени в цялата страна на 17 март. Другите основателни причини бяха отиване на работа, грижа за дете, посещение на лекар и купуване на основни продукти.

Все пак парижани ще могат да извършват своите физически упражнения навън между 19 ч. и 10 ч. на следващата сутрин, когато "има по-малко хора по улиците", заявяват Идалго и Лалман. Френският министър на здравеопазването Оливие Веран каза днес, че е твърде рано да се говори за прекратяването на карантината, чийто срок изтича на 15 април.
БТА