Папата пристигна на тридневна визита в Милано
Папата пристигна на тридневна визита в Милано / Reuters

Папа Бенедикт Шестнайсети пристигна в Милано на тридневна визита, по време на която ще участва в Световната среща на семействата и ще отслужи неделна литургия, съобщава ДПА.

Самолетът на папата кацна на летище Линате около 15,15 часа гринуичко време.

Десети хиляди души, които развяваха знамена и плакати, се събраха на централния площад Дуомо, където папа Бенедикт трябва да направи първото си обръщение.

След това 85-годишният папа ще отиде на концерт, организиран в негова чест в най-известната в света опера - Миланската скала.

Диригентът на Миланската скала Даниел Баренбойм каза, че без колебание е избрал за концерта Девета симфония на Бетовен, но не защото и композиторът, и папата са германци, а защото Бетовен е символ на могъществото на музиката, отбелязва БТА.

Програмата на главата на католическата църква за седмата Световна среща на семействата включва среща в събота вечер с участниците в събитието на летище Бресо в Милано, където се очаква да се съберат близо един милион души.

Папата ще защити традиционното католическо виждане за семейството като основна клетка на обществото, представляваща неразривен съюз между мъж и жена.