/ iStock/Getty Images
Стотици магазини бяха затворени по време на пандемията, но не и от Lego, която компания е на път да отвори 120 нови магазина тази година.

Датската фирма за играчки заяви пред Би Би Си, че магазините за продуктите й имат солидно бъдеще, въпреки спада и ограниченията за социално дистанциране в магазините.

„Когато магазините ни отвориха отново след блокирането, имаше опашки“, каза шефът Нилс Кристиансен. „Ние даваме на хората опита с марката в нашите магазини, което не можем да направим навън.“

Почина създателят на минифигурата на Лего (СНИМКИ)

Това се случва, когато фирмата за играчки обяви приходи от 15,7 млрд. датски крони (1,8 млрд. паунда) за първата половина на годината, което е нарастване със 7%, докато оперативната печалба нарасна с 11%.

В момента компанията има 612 магазина по целия свят. От новите магазини, които отваря, 46 са пуснати през първата половина на годината. Като цяло 80 от тях ще бъдат базирани в Китай.

Лего ще рециклират старите тухлички

Голямата промяна, която компанията отбеляза от началото на кризата, е, че повече възрастни се включват в изграждането на комплекти на Lego. „Имаме повече от един милион възрастни фенове, регистрирани в нашия уебсайт“, каза Кристиансен.

„Видяхме много положително развитие по време на блокирането на коронавируса, когато семействата започнаха да играят и изграждат заедно комплектите на Lego.”

Показаха уникално Лего „Бугати Широн“ в Лондон (ВИДЕО)

Продажбите на по-сложните – и по-скъпи – големи комплекти Lego са нараснали два пъти и половина през първата половина на годината, каза Кристиансен, тъй като семействата търсели големи проекти, които да реализират заедно по време на блокирането.
БГНЕС