Афганистан
Афганистан / iStock/Getty Images
Пакистан нанесе серия от въздушни удари в провинциите Хост и Кунар в Афганистан, има загинали, съобщи в събота афганистанската агенция The Khaama Press, позовавайки се на местните власти.

Според тях бомбардировката е извършена в петък през нощта от неизвестен брой пакистански самолети. Служители на Хост потвърдиха, че има жертви от въздушното нападение, като уточниха, че шестима са загинали. Междувременно, според агенцията, жителите на провинция Кунар съобщават за най-малко още 33 загинали.

Както на свой ред уточнява телевизионният канал Al Arabiya, въздушните удари биха могли да бъдат извършени в отговор на смъртта на 7 пакистански войници от терористи, които организираха засада в квартал Северен Уазиристан (северозападна провинция Хайбер Пахтунхва) на границата с Афганистан.

Афганистанският телевизионен канал 1TV по-късно съобщи, че пакистанският посланик в Кабул е бил извикан в МВнР на Афганистан във връзка с въздушни удари, извършени в провинциите. Отбелязва се, че на срещата афганистанските дипломати осъдиха атаките от Исламабад.
 
БГНЕС