От Ватикана наградиха холивудски звезди за благотворителност
От Ватикана наградиха холивудски звезди за благотворителност / Guliver/Getty Images

Холивудските звезди Ричард Гиър, Джордж Клуни и Салма Хайек бяха наградени във Ватикана в присъствието на папа Франциск за спонсорирането на ватиканска благотворителна организация за образование на младежи, съобщиха осведомителните агенции.

Те получиха медалите "Маслинова клонка на мира" на събитие, организирано от фондацията Сколас окурентес, създадена по инициатива на папа Франциск.

Клуни бе придружен от съпругата си Амал Рамзи Клуни, адвокат и правозащитник.

Преди награждаването папа отговори на въпроси на млади хора. Един от тях го попита дали има намерение да се откаже да бъде папа, имайки предвид колко много отговорности носи тази позиция.

"Никога не съм мислил да се отказвам", отвърна Светият отец. Той каза, че никога не е мислел, че ще бъде избран за папа, че е бил изненадан, но когато това е станало, но Господ му е дал вътрешен мир, който изпитва и сега, и това му вдъхва сили за работа. И накрая добави с усмивка, че освен това по природа бил безразсъдно смел и затова продължавал да следва пътя си.

Папа Франциск бе избран начело на Римокатолическата църква през 2013 г., след като предшественикът му - папа Бенедикт Шестнадесети реши да се оттегли - безпрецедентно решение за последните почти 600 години, припомня ДПА.

Източник: БТА