/ Guliver/Getty Images
Днес германското Федерално събрание избра нов президент на Германия. Погледи по време на заседанието обаче привлече един от членовете на събранието - 48-годишният травестит Оливия Джоунс, предаде ДПА.
 

Guliver/Getty Images


Истинското име на Оливия Джоунс е Оливър Кньобел. Джоунс е родена в град Хамбург. На заседанието днес тя се появи с огромна оранжева перука и бляскава синя рокля. Така тя се открои сред останалите над 1200 членове на Федералното събрание, обединяващо депутати и водещи фигури от 16-те германски провинции.

Франк-Валтер Щайнмайер беше избран за президент на Германия
 

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images


Преди началото на избора за президент Джоунс размени няколко думи с канцлера Ангела Меркел. После тя позира за снимки и селфита с редица от колегите си, призвани днес да изберат нов държавен глава. На една от снимките Джоунс и Меркел дори са заедно.

Оливия Джоунс, която е висока над два метра, заяви в интервю преди избора днес, че може да си се представи в ролята на президент. "Президентският пост би ми паснал невероятно добре", сподели Джоунс пред седмичника "Саарбрюкен цайтунг".
 

Guliver/Getty Images


"Президентската длъжност изобщо няма да ме отегчи", добави в интервюто Джоунс. За делегат във Федералното събрание Джоунс бе номинирана от Зелената партия в централната германска провинция Долна Саксония.

Джоунс участва в различни граждански кампании, сред които защита на правата на животните. Тя участва и в движения за защита на правата на жените.
БТА