Обвиниха нюйоркчанин за смъртта на имам и негов помощник
Обвиниха нюйоркчанин за смъртта на имам и негов помощник / Guliver/Getty Images

Нюйоркчанинът Оскар Морел от Бруклин беше обвинен за убийството на мюсюлмански имам и на негов помощник, съобщи полицейски говорител, цитиран от Ройтерс.

Срещу Морел, на 35 години, е повдигнато и обвинение за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие. В дома му следователи са намерили пистолет и дрехи, с каквито е бил облечен убиецът.

Главният следовател Робърт Бойс каза на пресконференция, че властите засега не знаят какъв е мотивът за убийството, но че очевидно става дума за престъпление от омраза. Убийството на имама и помощника му е станало недалече от джамия.

Крадец застреля имам в района на Ню Йорк (ВИДЕО)

Убиецът се доближил до жертвите и стрелял в тях от близко разстояние. 55-годишният имам Маулам Аконджи починал на място, а 64-годишният му помощник Тара Уддин издъхнал по-късно в болница.

Морел е бил арестуван след като бутнал с колата си велосипедист десетина минути след стрелбата в Куинс. Обвиненията му бяха повдигнати часове след като стотици хора се събраха за погребението на двамата мъже. Убийствата потресоха бангладешката общност в Куинс.

Обвиниха нюйоркчанин за смъртта на имам и негов помощник
netinfo

Около 1000 души се събраха на погребалната служба на убит имам и негов сътрудник, които бяха застреляни на излизане от джамия в квартала Куинс на Ню Йорк в събота, предаде АП. Траурната церемония за 55-годишния имам Маулама Алаудин Аконджи и 64-годишния му помощник и приятел Тара Удин се състоя на обществен паркинг близо до местопрестъплението.

На церемонията кметът на Ню Йорк Бил де Блазио заяви, че мюсюлманите правят Ню Йорк по-добър и по-силен. Множеството посрещна с ръкопляскания уверенията му, че убиецът на двамата мюсюлмани ще бъде изправен пред съда.

Бил де Блазио съобщи, че мюсюлманската общност в града ще получи допълнителна полицейска закрила.

Обвиниха нюйоркчанин за смъртта на имам и негов помощник
netinfo


Източник: БТА