Обвиниха корейската К-поп звезда Сеунгри в склоняване към проституция

Сеунгри (вляво) е член на К-поп групата „Биг бенг“
Сеунгри (вляво) е член на К-поп групата „Биг бенг“ / Gulliver/Getty Images
Южнокорейският поп изпълнител Сеунгри - един от членовете на К-поп групата "Big Bang" (Биг бенг), съобщи ,че се оттегля от музикална дейност след обвинения, че е посредничел при предоставянето на сексуални услуги за чуждестранни инвеститори, предадоха Ройтерс и Франс прес.
 
През уикенда певецът от "Big Bang" бе разпитван и обвинен, че е предлагал на чужденци услугите на проституиращи лица в нощни заведения в сеулския елитен район "Гангнам". 29-годишншят певец, чието истинско име е Ли Сонг-Хин е обвинен и в склоняване към проституция, в пласиране на дрога и проява на сексуална агресия в заведението "Бърнинг сън", където е отговарял за връзките с обществеността.
 
"Сега ще е по-добре да се оттегля от шоубизнеса," написа Сеунгри в Instagram. "Касае се за следствие, с което ще се заема сериозно, за да опровергая обвиненията".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

승리입니다 제가 이시점에서 연예계를 은퇴를하는것이 좋을거같습니다. 사회적 물의를 일으킨 사안이 너무나 커 연예계 은퇴를 결심했습니다 수사중인 사안에 있어서는 성실하게 조사를 받아 쌓인 모든 의혹을 밝히도록 하겠습니다. 지난 한달반동안 국민들로부터 질타받고 미움받고 지금 국내 모든 수사기관들이 저를 조사하고 있는 상황에서 국민역적 으로까지 몰리는 상황인데 저 하나 살자고 주변 모두에게 피해주는일은 도저히 제스스로가 용납이 안됩니다 지난 10여 년간 많은 사랑을 베풀어준 국내외 많은 팬분들께 모든 진심을 다해 감사드리며 와이지와 빅뱅 명예를 위해서라도 저는 여기까지인거같습니다 다시한번 죄송하고 또 죄송합니다 그동안 모든분들께 감사했습니다

A post shared by @ seungriseyo on

Сеунгри, който притежава и международна верига от ресторанти, отмени участието си в планираните през март концерти. В понеделник акциите на неговата агенция "Уай Джи Ентъртейнмънт" паднаха с 15,6% до най-ниското си ниво от ноември 2018 г.
 
Сеунгри дебютира с останалите четирима членове на групата "Big Bang" през август 2006 г. Те са продали 140 милиона копия от албумите си и имат многобройни фенове не само в Южна Корея, но и в Хонконг, Макао, Сингапур и Тайван.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

See u in manila soon #thegreatseungritour2019live it’s gonna be super fun

A post shared by @ seungriseyo on

На певеца предстои да отбие задължителната военна служба. Той заяви, че ще направи това през следващия месец. Останалите четирима членове на "Big Bang" в момента служат като войници.
БТА