/ БГНЕС
Известен руски историк призна, че е убил любовницата си - бивш студентка - след като в река бе намерена раница с отрязани женски ръце, съобщава Би Би Си.

63-годишният Олег Соколов е бил пиян и е паднал в реката, докато се опитвал да изхвърли части от тялото, съобщиха местните медии. Тогава полицията открила обезглавеното тяло на 24-годишната Анастасия Йешченко в дома му.

убийство Наполеон
БГНЕС

убийство Наполеон
БГНЕС

Показно убийство шокира футболните среди в Сърбия (ВИДЕО)

Проф. Соколов е експерт по Наполеон, удостоен с ордена „Légion d'Honneur“ на Франция.

"Той призна вината си", заяви адвокатът му Александър Почуев и добави, че съжалява за стореното и сега сътрудничи на полицията. Проф. Соколов е признал на полицията, че е убил любимата си по време на спор и след това е отрязал главата, ръцете и краката й. Той е планирал да се отърве от тялото, преди да се самоубие публично, облечен като Наполеон. Почуев заяви, че проф. Соколов - който е подложен на болнично лечение за хипотермия - може да е изпаднал в стрес, твърди адвокатът му.

убийство Наполеон
БГНЕС

убийство Наполеон
БГНЕС

Предотвратиха масово убийство в руски колеж

Историкът е написал няколко книги за Наполеон, а също така е съдействал като исторически консултант по няколко филма. Той и Йешченко са работели заедно по няколко творби. Двамата са изучавали френската история и са се наслаждавали на носенето на костюми от периода, като проф. Соколов се обличал като Наполеон.

убийство Наполеон
БГНЕС

Студентите го описват като талантлив преподавател, говорещ френски и подражаващ на Наполеон, но и като „ненормалник“, наричал любимата си „Жозефин“ и желаещ да се обръщат към него със „сир“.

Мъртво тяло на милионерка беше открито в хладилника й


Той е и член на Францискския институт за социални науки, икономика и политика (ИСЕП), който в събота заяви, че го отстранява от позицията му в научния комитет. "Ние с ужас научихме за жестокото престъпление, за което е виновен Олег Соколов", се казва в изявление. „Никога не бихме могли да си представим, че той може да извърши толкова отвратително деяние“, се добавя в изявлението.

убийство Наполеон
БГНЕС 
БГНЕС