/ БГНЕС
Бездомникът, който беше провъзгласен за герой, помагал на жертвите от терористична атака в Манчестер, призна, че всъщност е крадял от тях.

Терор в Манчестър: 22 загинали при взрив на концерт на Ариана Гранде (СНИМКИ/ВИДЕО)

От запис от видеокамера, показан в съда, се вижда как Крис Паркър върви между жертвите, лежащи окървавени след експлозиите в британския град на поп концерт, при което бяха убити 22 души.
В кадър се вижда как 33-годишният Паркър взима портмонето от чантата на Паулин Хейли, чиято 14-годишна внучка лежи наблизо, и по-късно използвал банковата й карта в местно заведение на „Макдоналдс“, разбра съдът.

Паркър бше интервюиран от британските медии след атентата, извършена от Салман Абеди, заявявайки, че е просил пред концертната арена, когато бомбата избухна.

Облян в сълзи, Паркър заяви пред агенция АП по това време: "Чух един взрив и в рамките на една секунда видях бяла светкавица, после пушех, а после чух писъци. Събори ме, а после станах и вместо да избягам, инстинктът ми беше да се върна и да се опитам да помогна", каза той.
„Имаше хора, лежащи навсякъде“, си спомня той и допълва, че една жена починала в ръцете му и той отишъл да помага на момиченце, чиято майка била убита. Паркър беше обвинен и в това, че е откраднал мобилен телефон на девойка на мястото на инцидента.

8-годишно момиченце е сред жертвите на атентата в Манчестър

Паркър не се появи в съда и беше открит да се укрива на тавана на къща в Халифакс, където бил арестуван.
БГНЕС