Наводнение в Иран
Наводнение в Иран / БГНЕС, архив
Наводнения са отнели живота на най-малко 21 души в Иран, а един човек е изчезнал, съобщи днес говорител на националната служба за помощ при бедствия, предаде Франс прес.

Наводненията станаха в разгара на разпространението на заразата от коронавирус и пандемията от COVID-19, взела над 3000 жертви в Иран.

Наводнения взеха 17 жертви в Иран (СНИМКИ)

Най-много са жертвите на наводненията в южните ирански провинции, но загинали има и в централните райони на ислямската република, уточни говорителят Можтаба Халеди, цитиран от полуофициалната агенция ИСНА. Единадесет души загинаха в провинция Фарс, трима в Хормозган и Кум, двама в Систан и Белуджистан и по един в Бушехр и Хузестан. Ранени са 22 души, а изчезналият е в провинция Хормозган.
 


В понеделник говорителят предупреди, че в Иран се очакват нови поройни дъждове, след като наводнения вече отнеха живота на 12 души миналата седмица.

През март и април 2019 г. най-малко 76 души загинаха в наводнения, предизвикани от проливни дъждове в голяма част от територията на Иран. Международната федерация на

Червения кръст и Червения полумесец ги определи като "най-голямото бедствие в Иран през последните 15 години". Федерацията смята, че бедствието е засегнало над 10 милиона души, а повече от 500 000 е трябвало да напуснат домовете си.
БТА