Наришкин: Както през XIX век, така и сега, Турция е на страната на злото
Наришкин: Както през XIX век, така и сега, Турция е на страната на злото / БГНЕС

Турция отново, както през 1877-1878 г., стои на страната на злото. Това заяви председателят на Държавната дума Сергей Наришкин при откриването в долната камара на руския парламент на изложба с гравюри и фотографии, посветена на 138-ата годишнина от освобождението на България от османско иго в резултат на Руско-турската война, предаде ТАСС.

Ердоган: Примирието в Сирия помага на Башар Асад

"Както е известно, историята се повтаря и днес в глобалното противопоставяне между доброто и злото в Близкия изток и Северна Африка Турция отново е на страната на злото, на страната на тези нови варвари на 21-ви век - международните терористи. А Русия, като в предишните години, оглавява борбата с общия враг за цялата световна цивилизация. И несъмнено, както е преди, доброто ще победи злото", заяви Наришкин.

Турция обвини Русия, че се държи като терористична организация в Сирия

Той напомни, че след Руско-турската война от 1877-1878 г. е настъпило възстановяването на българската държавност и пълното освобождаване на българския народ от османски гнет. "Тази изложба, представена днес в Държавната дума, отдава почит към паметта на руските войници и българските опълченци, които рамо до рамо са се сражавали с общия враг", добави той. "Благодарни сме на българския народ за грижовното отношение към падналите воини на руската армия. Улици и площади в българските градове носят имената на руски генерали", отбеляза Наришкин.

Москва: Турция се подготвя за нахлуване в Сирия

"Отношенията ни с България, културните, духовните връзки, родството ни са по-силни от всякакви опити за разединяване на народите ни и на страните ни", подчерта председателят на долната камара на руския парламент.

Източник: БТА