Нападател държи заложници в турското посолство в Тел Авив
Нападател държи заложници в турското посолство в Тел Авив / снимка: Reuters, архив

Нападател държи заложници в турското посолство в Тел Авив, предаде Асошиейтед прес, като цитира говорител на израелското външно министерство. "Задържани са заложници", каза говорителят. Според израелското радио заложниците, консулът и съпругата му успели да избягат.

Преди това човек бе убит при стрелба до посолството на Турция в Тел Авив, съобщи полицията. Един човек се съблече по неясни причини на улица до посолството и бе застрелян от нападател, който след това избяга, каза говорител на полицията.

Израелски арабин, вероятно психично болен, поискал да влезе в турското посолство и извършил неприлично действие или провокация. Тогава от втория етаж на сградата бил даден изстрел и човекът бил ранен в крака, допълва БТА.

Според Ройтерс в турското посолство успял да проникне човек, който бил ранен. Израелски медии уточниха, че въоръжен палестинец задържал за заложници двама служители на посолството. Той поискал политическо убежище в Турция, защото бил издирван от палестинските и израелските сили за сигурност.