Най-малко 11 войници и 24 бунтовници бяха убити в Югозападен Пакистан
Най-малко 11 войници и 24 бунтовници бяха убити в Югозападен Пакистан / Reuters

Най-малко 11 войници и 24 бунтовници бяха убити по време на сражения в една от племенните зони в Югозападен Пакистан, съобщиха местните власти, цитирани от Франс прес.

Новите данни бяха огласени пред журналисти от Амджад Али Хан, който оглавява администрацията на район Мохманд.

Близо 150 бунтовници нападнали пет пункта за сигурност в пакистански племенен район до границата с Афганистан, информираха по-рано осведомителните агенции, като се позоваха на армията. Асошиейтед прес съобщи първоначално за убити трима войници и 24 бунтовници.

Племенните зони в Югозападен Пакистан са крепост на местните талибански бунтовници и едно от основните убежища на съюзниците им от Ал Кайда. Те са и тилова база на талибаните от Афганистан, които се сражават срещу афганистанската армия и силите на НАТО от другата страна на границата, припомня АФП, цитирана от БТА.

През 2007 г. движението на пакистанските талибани обяви джихад - свещена война, на Исламабад заради неговата подкрепа за водената от Вашингтон "война срещу тероризма". Талибаните в Пакистан и съюзниците им са основни виновници за последвалите над 450 атентата в цялата страна, главно самоубийствени, при които загинаха над 4 хиляди души, посочва агенцията.