/ iStock/Getty Images
Най-големият туроператор в света ТУИ (TUI) обяви днес плановете си да закрие 8000 работни места по света, а това е над 10 на сто от персонала му. Мотивът за тази мярка са последиците от пандемията от новия коронавирус, която блокира повечето дейности на компанията.

Искаме на намалим административните разходи трайно с 30 на сто за цялата група и последиците са закриването на близо 8000 работни места, посочи компанията, цитирана от Франс прес.

Американски авиокомпании няма да задължават пътниците да носят маски

ТУИ има близо 70 000 служители по света. Групата съобщи, че през тримесечието януари-март, че има загуба от 763,6 милиона евро. Оборотът й също силно се е свил - с 10 на сто спрямо същия период на 2019 година. ТУИ се възползва през април от спешен заем, гарантиран от германската държава, който е на стойност 1,8 милиарда евро.
Т
уроператорът не губи надежда и твърди, че хората искат да пътува, а сега Европа отново постепенно се отваря. Според ТУИ летните ваканции могат да се окажат възможни с ясни правила и отговорности най-вече от хигиенна гледна точка.
БТА