пожар Тръмп Тауър
пожар Тръмп Тауър / БГНЕС
Пожар избухна в небостъргача "Тръмп тауър" в централен Манхатън в Ню Йорк в събота вечерта.
 
Един мъж е загинал, а четирима пожарникари са получили леки наранявания в пожара снощи в апартамент на 50-ия етаж на "Тръмп тауър" в Ню Йорк, който бързо бе потушен, съобщиха властите, цитирани от Ройтерс.

пожар Тръмп Тауър
БГНЕС

Жертвата е 67-годишен мъж. Той е бил намерен в безсъзнание в апартамента и починал в болница, уточни полицията.
На видео в социалните мрежи се виждаше малкия пожар на 50-ия етаж на небостъргача. Първоначално пожарът беше от втора категория на сложност, която по-късно беше повишена. Около 200 пожарникари са участвали в потушаването на пожара с четвърта степен на сложност.

пожар Тръмп Тауър
БГНЕС

"Пожарът беше много труден. Апартаментът е на 50-ия етаж и в останалата част от сградата имаше значителено количество дим", заяви в Туитър началникът на пожарната, комисар Даниел Нигро.

Пострадали са и четирима пожарникари. Те са получили незастрашаващи живота травми, двама са с изгаряния, уточни комисар Нигро на пресконференция. Още не знаем причината за пожара, каза той.

пожар Тръмп Тауър
БГНЕС

В 58-етажната сграда се намира центърът на бизнес империята на Доналд Тръмп. В събота вечерта държавният глава беше във Вашингтон, предаде Ройтерс. Никой от фамилията му не е бил в сградата. В Туитър Тръмп благодари на огнеборците за работата им.
 
През януари т.г. на покрива на сградата пак имаше пожар, при който пострадаха двама души. Причина за инцидента беше неизправност във вентилационната система, припомня ТАСС.

пожар Тръмп Тауър
БГНЕС

БТА