/ iStock/Getty Images
Четирима от тях са с опасност за живота
В понеделник вечерта в източния германски град Дрезден мълния рани десет души, четирима от които получиха тежки наранявания, предаде Ройтерс.

Според говорител на противопожарната служба двама мъже, на 27 и 30 години, са били успешно реанимирани след сърдечен арест. На фона на тежки метеорологични условия и преминаваща гръмотевична буря в Дрезден, мълния удари групата на брега на река Елба малко след 17:00 ч. 

Пострадали са три жени и седем мъже на възраст между 26 и 41 години. Четирима от тях са с опасност за живота

Според съобщенията всички пациенти са получили първоначална спешна медицинска помощ и са били преместени в съседни болници. 

Полицията е отцепила района и е изпратила хеликоптер, за да намери други ранени. Спешните служби призоваха хората, които са били в района, да потърсят незабавна медицинска помощ, ако покажат симптоми. 

В понеделник вечерта пожарната отправи молба към всеки друг, който може да е бил ранен, тъй като не може да изключи, че други хора може да са засегнати и впоследствие да са избягали. "Ако изпитвате симптоми като ускорен пулс, неправилен сърдечен ритъм или изтръпване на крайниците, моля, незабавно посетете лекар!“ 

Германската метеорологична служба в Лайпциг предупреди за силна гръмотевична буря в части от Саксония. За Дрезден те издадоха предупреждение за опасност от гръмотевична буря от ниво две от четири. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Пламен Йотински, БТА