/ iStock/Getty Images
Руските системи за противовъздушна отбрана са спрели голямо украинско нападение с дронове, свалени са най-малко 20 украински безпилотни самолета, предадоха Ройтерс и ДПА.

Украински дронове са били свалени над Московска, Калужка, Тулска и Брянска област, според изявление на министерството на отбраната в Москва. Един човек е бил ранен в Тулска област, след като прехванат дрон е ударил жилищна сграда, съобщи губернаторът на областта Алексей Дюмин.

Московският кмет Сергей Собянин заяви, че Украйна е опитала да извърши масирано нападение тази нощ. Украински дронове са били свалени в няколко части на Московска област, според руски представители.

След най-мащабната руска атака: Десетки жилищни сгради и съоръжения са без ток

В. "Коммерсант" съобщи, че нападението е довело до закъснение или отмяна на полети на водещите московски летища.

ДПА отбелязва, че информацията не може да бъде потвърдена по независим път.

В същото време украинската армия съобщи, че е свалила 8 от общо 9 руски дрона, участвали в нощното нападение от страна на Русия. Няма данни за щети и не се знае къде е ударил непрехванатият руски дрон. Нападението е дошло от югоизток.

Украйна предупреждава от седмици, че през зимната си кампания Русия ще нанесе удари срещу жизненоважни инфраструктурни обекти, както направи миналата година, припомня Ройтерс.
Асен Георгиев, БТА