Мелания Тръмп
Мелания Тръмп / Guliver/Getty Images
Първата дама на САЩ Мелания Тръмп произнесе кратко слово за пръв път в хода на 9-дневната обиколка на съпруга си Доналд Тръмп в Близкия изток и Европа. Това стана пред американски военнослужещи в базата Сигонела, остров Сицилия, на който по-рано се състоя срещата на лидерите на седемте водещи държави. Г-7 заседаваше в съседното градче Таормина.

Доналд и Мелания Тръмп ръка за ръка в Сицилия (СНИМКИ/ВИДЕО)

Първоначално бе обявено, че президентът Тръмп ще се срещне с американските военни от базата и техните семейства, преди да отлети за Вашингтон. Най-неочаквано обаче на трибуна под гръмките приветствия излезе първата дама на САЩ. „Моят мъж много работи за благото на страната и аз съм горда с това“, започна краткото си слово Мелания. Тя припомни и най-запомнящите се моменти от обиколката. Почти навсякъде - от Саудитска Арабия до Рим – тя се срещаше с деца, за чиито рисунки си спомни в приветствието си.

Мелания Тръмп в Европа
Guliver/Getty Images

След това тя покани на трибуната самия Тръмп. На свой ред той веднага отвърна на комплиментите на съпругата си, която е словенка по произход,с думите: „Тя е най-добрият от всички възможни представители на нашата страна“.

Мелания отново постави Тръмп в неловко положение (ВИДЕО)

По време на обиколката Мелания неизменно привличаше вниманието на медиите. Журналистите засякоха, че тя не хващаше ръката на съпруга си при слизането от самолета, но при посещението на двойката в Сикстинската капела вестниците пуснаха на първите си страници направена в гръб снимки на президентската двойка в гръб, от която се вижда, че те се държат за ръка.

Мелания Тръмп в целия си блясък с манто за 51 000 долара (СНИМКИ)

В Таормина Мелания порази всички с безупречните си тоалети. Специално внимание всички обърнаха на мантото с пъстри цветя на Долче и Габана за 50 000 евро. Известно е, че Мелания, която е бивш модел, отдава предпочитания на италианските дизайнери.
 
БГНЕС