Тереза Мей
Тереза Мей / БГНЕС
Британската опозиционна Лейбъристка партия заяви, че премиерката Тереза Мей все още не е постигнала пробив в преговорите за Брекзит и партията се опасява, че един бъдещ консервативен лидер може да се отметне от всяко обещание, дадено от сегашното правителство.

Сесията на британския парламент е най-дългата от 350 години насам

Вторият най-влиятелен човек при лейбъристите, техният главен финансист Джон Макдонел, цитиран от Ройтерс, каза, че запазването на митническия съюз с ЕС е абсолютно ключово условие за партията, но все още няма споразумение.

Доналд Туск: Има 20-30% вероятност Брекзит да бъде спрян

"Все още не виждаме значителна промяна, каквато изискваме, за да можем да подкрепим едно споразумение", каза той. Макдонел сравни преговорите за Брекзит с правителството на Мей с опит да се сключи търговски договор с компания, която всеки момент ще мине под управление на синдик.

Страните членки на ЕС обещаха да останат единни

Днес след заседание на правителството на Мей говорител заяви, че министрите са се съгласили за продължаване на преговорите с Лейбъристката партия и са се разбрали как да се процедира занапред. Той обаче подчерта, че правителството трябва да прокара споразумението за Брекзит с ЕС, преди депутатите да излязат в летен отпуск.
 
БТА