Дмитрий Медведев
Дмитрий Медведев / БГНЕС
Дмитрий Медведев, председател на Съвета за сигурност на Русия и бивш руски президент и министър-председател, написа в канала си в Telegram, че Съединените щати скоро могат да претърпят атака като тази от 11 септември 2001 г., но с ядрени или биологични оръжия.

Медведев отправи заплахите на годишнината от терористичните атаки, при които загинаха 2996 души.

Медведев, водещият пропагандист на Кремъл, който беше президент на Русия от 2008 до 2012 г. и министър-председател от 2012 до 2020 г., често заплашваше Запада с ядрени оръжия през последната година и половина.

Той се подигра на Съединените щати за това, което нарича „арогантност и отвратителен нарцисизъм“ сред западните нации и „всеобща арогантност по всеки въпрос“.

Превод на неговия дълъг пост беше споделен от Антон Геращенко, съветник на вътрешния министър на Украйна.

"Не искам да прогнозирам, но САЩ ще разберат, че в един момент терористите ще извършат нова атака в стила на 11 септември 2001 г., но с ядрен или биологичен компонент", написа Медведев.

"Или още по-лошо: един от лидерите на ядрените държави ще изгуби нервите си и ще вземе емоционално решение да използва оръжия за масово унищожение. Още повече, че ядреният клуб непрекъснато се разширява и значителна част от него не е обвързана с никакви задължения. И тогава играта свършва. Остава само да съберем пари за нов паметник на Ground Zero", добави той.

Преди месец Медведев направи подобни коментари, твърдейки, че САЩ и други западни страни тласкат света по-близо до Трета световна война.
БГНЕС