Премиерите на Република Корея и България Ли Нак йон и Бойко Борисов
Премиерите на Република Корея и България Ли Нак йон и Бойко Борисов / БГНЕС
По време на Корейската война България е приела 500 деца от Северна Корея, които е обучавала. Един от учителите им е била майката на българския премиер Бойко Борисов. Това припомни министър-председателят на Република Корея Ли Нак-йон по време на тоста на официалния обяд, даван от него в чест на българския премиер Борисов в правителствената резиденция в Сеул.

Премиерът на Република Корея Ли Нак-йон приветства българската делегация. Той се радва, че за първи път български министър-председател посещава страна му.

Борисов в Сеул: Образованието е приоритет за нашите държави (ВИДЕО)

Премиерите на Република Корея и България Ли Нак йон и Бойко Борисов
БГНЕС


По думите му България се отличава с висок икономически растеж не само сред страните от Югоизточна Европа, но сред страните членки на Европейския съюз. Според него това е благодарение на политиката, която води българското правителство.

"България ми е много специална, това беше първата държава, която посетих като министър-председател. В този ред на мисли България е първата ми любов", изтъкна корейският премиер Ли Нак-йон.

Премиерът Борисов е удостоен с почетния девети дан по таекуондо (ВИДЕО/СНИМКИ)



"В България казваме, че първата любов ръжда не хваща", каза българският премиер Бойко Борисов.

Затова той призова двете страни да развиват отношенията си. "Винаги добре дошли при първата си любов", каза още Бойко Борисов.

Бойко Борисов в Сеул - какво важно се случи (ВИДЕО/СНИМКИ)

Премиерите на Република Корея и България Ли Нак йон и Бойко Борисов
БГНЕС