/ пресцентър, Министерски съвет
Министър-председателят Бойко Борисов положи венец пред Главната мемориална кула на Националното гробище в Сеул.

Премиерът Борисов е на тридневно посещение в Южна Корея

пресцентър, Министерски съвет


пресцентър, Министерски съвет


пресцентър, Министерски съвет

Премиерът Борисов изрази почитта си пред паметта на загиналите корейски граждани в движението за национална независимост в Корейската война и във Виетнамската война.

В мемориалния комплекс са погребани останките на 165 000 души.

На мемориалната кула са изписани имената на 104 000 войници, чиито тела никога не са били открити. Всяка година на 6 юни в Националното гробище в Сеул се провеждат възпоменателни служби.

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Сеул (ВИДЕО)
 

Полагане на венци пред мемориалната кула на Националното гробище в Сеул

Публикувахте от Бойко Борисов в Вторник, 24 септември 2019 г.


Министър-председателят Бойко Борисов посети Центъра за научноизследователска и развойна дейност на компания Hyundai Motor Group в град Хуасонг. Центърът е построен през 1993 г. върху площ от 3,47 милиона кв. м, рекултивирани от морето. 

Той е оборудван с дизайнерски и инженерни центрове, както и трасета за шофиране и тестови съоръжения.

Центърът се състои от различни райони, главно за проектиране и инженерство, съоръжения за изпитване на експлоатационни характеристики и задвижване и център за бъдещи автомобилни технологии, в които работят около 10 000 служители – инженери, дизайнери и друг персонал, посочва БТА.
 

 

Посетих Центъра за научноизследователска и развойна дейност на „Hyundai Motor Group“, който се намира в град Хуасонг. В...

Публикувахте от Бойко Борисов в Вторник, 24 септември 2019 г.

България е известна със заводите си в автомобилостроенето, каза министър-председателят Бойко Борисов във връзка с резултатите от посещението му в Центъра за научноизследователска и развойна дейност на компания "Хюндай моутър груп" (Hyundai Motor Group) в град Хуасонг. "Да се надяваме през бордовете сега, когато минават някои от решенията и намеренията, да продължим да имаме успех", добави Борисов. По думите му България е прекрасна дестинация с много добри възможности.

На въпрос дали ще има инвестиции в автомобилостроенето от страна на Република Корея, премиерът Борисов изтъкна, че тези решения се вземат най-вече от бордовете на директорите на големите компании. "Ние дойдохме, дадохме си нашите оферти. Те бяха в България, ние тук. Ако накрая се харесаме и е взаимно изгодно, ще стане", заяви Борисов. Той допълни, че страната ни и сега прави доста неща за Хюндай.

Министър-председателят посочи, че след посещението на премиера на Република Корея в България се е увеличил значително стокооборотът между двете държави. Той е на мнение, че след неговото посещение "отношенията ще се развиват на доста по-високо ниво".

Според премиера България трябва да развива отношенията си с Република Корея и в сферата на туризма. "Специално в сферата на туризма има сериозна средна класа, която в момента ходи в Хърватия - това са около 1 милион туристи. В тази сфера трябва да се намери директна транспортна линия, но към този момент няма да излезе сметката", каза Бойко Борисов.

Премиерът уточни, че посещението е полезно, за да се покаже, че България продължава да има интерес за подобряване на стокооборота между двете страни. "Мисля, че това е изпълнено и към днешна дата", заяви още Борисов.
 

 

Удостояване с почетния девети дан по таекуондо в Световната централа KUKKIWON

Публикувахте от Бойко Борисов в Сряда, 25 септември 2019 г.


Премиерът Бойко Борисов е удостоен с почетния девети дан по таекуондо

Премиерът Борисов посети и Световната централа по таекуондо "Кукиуон". Там той се срещна президентът д-р Хьон-Док О, като компания на премиера правеше президентът на българската федерация по таекуондо – Слави Бинев.

Борисов разказа "как по време на режима в България, този вид спорт е бил забранен, като се е тренирало нелегално под маскировката на танцов състав".

„После вече като дойде демокрацията, по-младите се развиха. Вие направихте геройство. Самият аз съм се вярвал, че таекуондото ще стане олимпийска спорт. Но за радост сега в България се тренира, имаме федерация и имаме много медали“, заяви още Борисов.

 

Визита в Световната централа по таекуондо KUKKIWON

Публикувахте от Бойко Борисов в Сряда, 25 септември 2019 г.