/ Правителствена информационна служба
Министър-председателят Бойко Борисов е на тридневно посещение в Южна Корея. Късно вечерта вчера премиерът и водената от него делегация пристигна в Сеул.

По време на визитата си Борисов ще се срещне с премиера на Южна Корея Ли Нак-йон и с президента на Южна Корея Мун Дже-Ин. Министър-председателят ще посети Университета за чужди езици “Ханкук” в Сеул, Световната централа по таекуондо KUKKIWON, както и Центъра за научноизследователска и развойна дейност на компанията “Hyundai Motor Group” в град Хуасонг.

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Сеул (ВИДЕО)

Министърпредседателят е начело на правителствена делегация, в която влизат четирима министри: вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на транспорта Росен Желязков и министърът на икономиката Емил Караниколов. Целта на посещението е разширяване на сътрудничеството между България и Република Корея в политическия, икономическия и културния диалог между двете страни.

Борисов: Успешно инвестираме в отбрана, изпълняваме ангажиментите към НАТО

Бизнес делегацията, водена от премиера, включва председателя на АИКБ Васил Велев, шефа на БСК Радосвет Радев, председателя на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов, както и председателя на Търговска и Индустриална Камара на България и Корея Калин Дамянов. Ръководителят на бизнес-делегацията Бойко Таков, изпълнителен директор на ИАНМСП, ще подпише Меморандум за разбирателство с Корейската агенция за търговия и инвестиции и Корейската асоциация на вносителите. По време на посещението изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев също ще подпише меморандум за разбирателство с Корейската агенция за търговия и инвестиции.