/ БГНЕС
Лекарят на 72-годишния Доналд Тръмп съобщи, че американският президент е "в много добро здраве", предаде Ройтерс, като се позова на негово изявление.

Лекарите настояват Доналд Тръмп да отслабне, президентът нехае
 
"Щастлив съм да обявя, че президентът на САЩ е в много добро здраве и очаквам това да бъде така през цялото му президентско управление, а и след него", каза лекарят на Белия дом Шон Конли, цитиран от Франс прес, след годишния медицински преглед на Тръмп във военна болница "Уолтър Рийд", продължил около четири часа.

В изявлението не се посочват подробности за теглото, равнищата на холестерола или кръвното налягане на президента след извършените от Конли и още 11 специалисти поредица изследвания. Конли каза, че Тръмп не е преминал процедури, за които са нужни успокоителни или анестезия, което значи, че не му е била правена колоноскопия.

Специален гост на Тръмп не издържа речта му и ...заспа на стола (СНИМКИ)

Тръмп здраве президентска болница Уолтър Рийд
БГНЕС

Тръмп здраве президентска болница Уолтър Рийд
БГНЕС

Преди малко повече от година тогавашният лекар на Тръмп Рони Джаксън обяви, че президентът е в "отлично здраве" и е показал много добри резултати на когнитивния тест, но му препоръча да се опита да свали няколко килограма, като се храни по-здравословно и се опита да прави физически упражнения.
 
Няма видими признаци Тръмп - известен любител на бързото хранене - да е отслабнал съществено оттогава. Помощниците му казват, че сега той яде повече риба от преди, но продължава да си похапва и добре изпечени стекове с кетчуп и пържени картофи, приготвени от главните готвачи в Белия дом и в неговият "Тръмп Интернешънъл хотел" във Вашингтон.

Неотразимата Мелания Тръмп отново в центъра на вниманието (СНИМКИ)

Тръмп здраве президентска болница Уолтър Рийд
БГНЕС

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА