Сергей Лавров
Сергей Лавров / БГНЕС
Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че на срещата им в Белия дом миналата седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп не му е издавал "никакви тайни", както твърдят американски медии, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Обсъждал ли е Тръмп разузнавателна информация с руския външен министър?
 
В понеделник двама официални представители на САЩ потвърдиха, че Тръмп е разкрил пред Лавров поверителна информация за планирана терористична операция на "Ислямска държава".

Путин: В САЩ се развива политическа шизофрения
 
Руският пръв дипломат, който е на посещение в Кипър, каза пред репортери, че според медиите в САЩ Тръмп му бил казал, че терористи могат да използват преносими компютри като взривни устройства.

Тръмп: Имах пълното право да споделя информация с Русия

 
"Ако става дума за това, къде е тук тайната, не разбирам", каза чрез преводач Лавров. Той припомни, че преди един-два месеца американските власти са забранили внасянето на лаптопи в пътническите салони на самолети, летящи за САЩ от няколко страни от Близкия изток.

Лъжите на Белия дом
 
По този повод Сергей Лавров припомни един виц от съветско време за тогавашните официози - вестниците "Правда" (истина) и "Известия" (новини). Подтекстът на вица гласи, че истината не е новина и новината не е истина.
 
"Честно казано, имам впечатлението, че много медии в САЩ работят по този начин", заключи той.
БТА