Кремъл създава нова партия, ориентирана към бизнеса
Кремъл създава нова партия, ориентирана към бизнеса / cнимка: Reuters

Кремъл възнамерява да създаде нова политическа партия, която да споделя възгледите на консервативните бизнес кръгове, предаде ДПА, като се позова на руски медии. Според източник от правителството сегашната партийна конфигурация не е достатъчно либерална и затова не се харесва на бизнес средите в Русия.

Има информации, че дъщерята на бившия руски президент Борис Елцин Татяна Дяченко може да бъде помолена да стане лице на новата формация. Президентът Дмитрий Медведев намекна през октомври 2009 г., след белязаните от твърдения за измами местни избори, че партийния спектър може да се разшири, допълва БТА.

Новата партия вероятно ще има за задача да осъществи идеите на Медведев за модернизация на руската икономика. Първоначално тя ще бъде нещо като клуб към оглавяваната от премиера Владимир Путин управляваща партия "Единна Русия", която претърпя загуби на местните избори. Очаква се новата формация да се превърне в същинска партия в течение на тази година, посочват руските медии.

Изданията в Русия изтъкват още, че Кремъл вероятно ще покани богати бизнесмени и олигарси да се включат в новата партия, след като тя бъде учредена, отбелязва ДПА.