Крайбрежието на Израел бе блокирано заради опасение от атаки
Крайбрежието на Израел бе блокирано заради опасение от атаки / снимкa: БГНЕС

Южното крайбрежие на Израел бе блокирано в района на  едно от най големите пристанища в страната - Ашдод, поради опасения от терористични атаки, след като вчера на плажната ивица бяха открити две взривни устройства.

През нощта патрули от израелските военноморски сили намериха още един експлозив - в крайбрежните води на Ашдод.

Втори канал на израелската телевизия излъчи призив на полицията към  гражданите да проявяват бдителност и да не нарушават блокадата, която е наложена за неопределено време.

Израелските специалисти предполагат, че палестинското ислямистко движение Хамас, което контролира ивицата Газа, изпитва затруднения при осъществяването на терористични атаки срещу Израел по суша и търси възможности за диверсия по море, пише БТА.

Няколкото взрива, които бяха чути неотдавна около бреговете на палестинската територия са обяснявани с неудачни опити за задействане на мини от палестински бойци. Радикалната организация "Ислямски джихад", фракция на движението Фатах на палестинския президент Махмуд Абас и групировката  "Народни комитети за съпротива" поеха отговорност за диверсията в съвместна декларация.