/ pixabay.com
14 души са били ранени в централната част на Ерусалим в четвъртък, след като автомобил се блъсна в група хора, събрали се в популярен през нощта район. Състоянието на един от пострадалите е критично, съобщи израелската армия, цитирана от АФП.

Израелската служба за спешна медицинска помощ заяви, че била повикана около 1:45 през нощта и е "лекувала и откарала" 14 души в болници след инцидента в Ерусалим в район с барове и ресторанти.

Кола блъсна незрящ мъж в Полша, той прогледна отново

Военен говорител каза за АФП, че армията е била запозната с твърденията за евентуална атака, извършена от човек, който управлявал превозно средство в района и ще има повече информация по-късно в четвъртък. Говорител на полицията заяви, че нападението се разследва като терористична атака.

Израелският вестник "Haaretz" цитира полицията, че провежда издирвателна операция за заподозрения шофьор на автомобила, който е успял да избяга.

Кола помете ученици край Лондон, едно дете е загинало

До момента не е ясно какви биха могли да бъдат евентуалните мотиви на нападателя, но атаката идва на фона на засиленото напрежение между Израел и палестинците след оповестяването на противоречивия план на американския президент Доналд Тръмп за Близкия изток.
БГНЕС