/ iStock/Getty Images
Коронавирус е бил открит в сладолед, произвеждан в китайския град Тянцзин, който граничи с Пекин, съобщи Асошиейтед прес, цитирайки местните власти.

Голяма част от партидата, в която са били установени заразените образци, е изтеглена. Складовете на производителя Tianjin Daqiaodao Food са запечатани, а на служителите се правят тестове за коронавируса.

Няма сведения някой от тях да се е заразил от сладоледа, съобщи правителството на Тянцзин, един от четирите китайска града, които са на централно подчинение.

Повечето от 29 000 кашони от партидата, д която е бил установен коронавирусът, не са били още пуснати в продажба, проследяват се продадените 390 кашона.

В производството на сладоледа е използвано мляко на прах от Нова Зеландия и суроватка на прах от Украйна, казаха властите.

Китайското правителство е изказвало предположения, че заразата, засечена първо в края на 2019 г. в китайския град Ухан, е дошла от чужбина и е насочвало вниманието към установени случаи на коронавируса във вносна риба и други храни. Учени извън Китай обаче са скептични по този въпрос. 
БТА