Китай забрани лова на покемони, създавал социален риск
Китай забрани лова на покемони, създавал социален риск / БГНЕС, архив

Китай забранява Pokemon Go и други подобни игри в реална обстановка докато не е сигурно, че те не представляват заплаха за сигурността, съобщи китайска асоциация на аудио-видео и дигиталните издатели.

Изловиха норвежкия премиер да лови покемони в парламента

Забраната за играенето на играта навън идва на фона на притеснения, че подобен вид развлечения създават „голям социален риск", тъй като застрашават здравето на потребителя и сигурността в трафика.

Играч на Pokemon Go случайно откри плантация с канабис

Асоциацията съобщи, че е била информирана за решението от държавната служба, отговаряща за пресата, радиото, филмите и телевизията, която междувременно прави повторен анализ на играта.

Специален полицейски отряд ще дебне ловци на покемони

„Дотогава службата няма да приема искания за одобрение на подобни игри и съветва местните разработчици да се въздържат, когато обмислят да развиват, представят или експлоатират такива игри", посочват от асоциацията.

Сицилиански епископ плаши със съд „Pokemon Go", защото превръща хората в „живи мъртъвци"

Играта Pokemon Go стана особено популярна през миналата година. В нея потребителите трябва да „ловят" покемони като обикалят различни локации, на които съществата се намират. Играта е под формата на мобилно приложение и работи чрез GPS-а на телефоните и камерата.

Източник: БГНЕС