Изловиха норвежкия премиер да лови покемони в парламента
Изловиха норвежкия премиер да лови покемони в парламента / Guliver/Getty Images

Министър-председателят на Норвегия Ерна Сулберг беше снимана как се опитва да се логне в популярната игра за мобилни устройства "Покемон Гоу" (Pokemon Go) по време на дебат, след като крал Харалд V изнесе реч пред депутатите, очертаваща плановете на правителството за следващата година, съобщава ДПС.

Сулберг обаче заяви, че няма угризения на съвестта за това.

Тя се опитала да влезе в играта в смартфона си, докато на парламентарната трибуна била лидерката на либералната партия "Венстре" Трине Шей Гранде. Самата Гранде стана обект на критики през месец август, след като си призна, че ловяла покемони по време на заседание на парламентарната комисия по отбраната.

"Аз мисля, че Трине би харесала това, че съм отворила играта по време на нейната реч", написа Сулберг в имейл до в. "Класекампен". Но тези, които малко познават приложението, ще могат да видят, че тогава нямаше GPS покритие и беше невъзможно да се играе на него", допълва тя.

Гранде от своя страна не се почувствала обидена. В социалната мрежа тя написа, че жените са известни с това, че могат да вършат много неща наведнъж, без да се разконцентрират.

По време на посещение си през месец август в столицата на Словакия, Братислава, Сулберг се прочу с това, че лови покемони в Стария град, по време на почивка в официалната си програма.

Източник: БТА