/ istock
Украинските специални сили са заловили голяма група от над 100 руски военнослужещи по време на офанзивата си в западната част на Русия, предаде днес представител на Службата за сигурност на Украйна.

Пленените вчера 102-ма военнослужещи от руския 488-ми гвардейски мотострелкови полк и подразделението му "Ахмат" са най-голямата група руски войници, които са били вземани в плен едновременно, откакто Русия започна пълномащабното си нахлуване в Украйна.
  Снимки, споделени от представител на Службата за сигурност на  Украйна, показват десетки руски военнослужещи, които седят или лежат на земята в бетонен бункер, а каските и оръжията им са събрани накуп до стените. Пленените руски военнослужещи евентуално ще бъдат разменени с украински военнопленници.

Украйна и Русия редовно си разменят военнопленници, като последната размяна се състоя миналия месец. Украински официални представители заявиха, че Киев е осигурил връщането на 3405 души от плен в Русия от началото на руската инвазия през февруари 2022 г., отбелязва Ройтерс.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Светослав Танчев/БТА