/ Gulliver/Getty Images
Италианското правителство реши да продължи до 3 май карантината, наложена заради коронавируса, чийто срок изтичаше на 13 април, предаде Франс прес, като се позова на италиански медии, цитиращи източници от синдикатите.

Това решение, което все още не е оповестено официално, е било обявено вчера по време на срещата на членове на правителството, сред които и премиерът Джузепе Конте, с представители на синдикални представители на работещите и представители на работодателите.

Броят на починалите от коронавирус лекари в Италия е вече над 100

"Стоп до 3 май, после излизаме", пише вестник "Стампа", собственост на компания "Фиат".

"Италия ще е затворена до 3 май", пише на първа страница на в. "Кориере дела Сера", който е италианското издание с най-голям тираж.

Излекуваната 103-годишна италианка се справила с коронавируса със смелост и вяра

"Датата, който италианците ще отбележат с червено в календара, е 4 май: на този ден, ако всичко се развие добре, мерките, задължаващи милиони хора да си стоят у дома, може да бъдат смекчени. Защитните мерки за възрастните хора и хората от рисковите групи обаче ще останат в сила по-дълго време", отбелязва "Кориере дела Сера".

Според медиите след 13 април могат да бъдат смекчени мерките по отношение на някои несъществени дейности, като например тези на книжарниците, магазините за канцеларски материали, магазините за бебешки дрехи и някои компании, произвеждащи машини, използвани в селското стопанство
БТА