Камион се запали в тунел в Норвегия
Камион се запали в тунел в Норвегия / снимка: БГНЕС, архив

Камион се запали във втория по дължина тунел в Западна Норвегия. Пожарът доведе до евакуацията на 160 души, като 73 от тях бяха откарани в болница с обгазяване или други поражения, предаде АП. Положението беше овладяно от властите.

Пожарът станал в ранния следобед в тунела Гудванген, който е дълъг 11,4 км. Той се намира на натоварена отсечка между Осло и Берген, втория по големина град в страната.

„Общо 75 души бяха евакуирани от тунела и 73-а бяха приети в болница със симптоми на натравяне с дим”, заяви представителят на местната полиция Йорен Ласе Рефнес. „Извършихме щателна инспекция на тунела, но не открихме блокирани хора и никой не се води в неизвестност. Изхождаме от принципа, че всички хора, които са били вътре, сега са навън”, допълни той, посочва БГНЕС.

Сред евакуираните е и шофьорът на камиона, който не е ранен, добави говорителят, като уточни, че пожарът е потушен, но причината за него още не е ясна.

Състоянието на приетите в болница хора, двама, от които са били откарани с хеликоптер, за момента не е известно. „Чист късмет е, че никой не е загинал”, заяви представител на пожарната служба.