/ Gulliver/Getty Images
Хилари Клинтън прекара сутринта, когато нейният съпруг бе импийчнат, в Капитолия, за да събира подкрепа за него сред демократите. Патриша Никсън непрекъснато уверяваше репортерите, че съпругът й няма да се оттегли - до самия момент, в който той подаде оставка. Илайза Джонсън, изтощена от туберкулоза, наблюдаваше своя съпруг по време на неговия импийчмънт (съд) от една стая срещу неговия кабинет в Белия дом.

Мелания Тръмп - едва четвъртата първа дама, принудена да преживее заплахата за импийчмънт на нейния съпруг, носи своя кръст тихо, демонстрирайки нежелание да говори публично от името на съпруга си.

Самият той неотдавна счупи рекорда по брой на туитове за един ден и произнесе най-дългата си митингова реч, точно когато (в Конгреса гласуваха за неговия) импийчмънт.

Мелания се ядоса на преподавателка по право, която се пошегува с името на сина й

В същото време първата дама до голяма степен пазеше мълчание - с изключение на един остър туит по адрес на професор по право
, споменал името на нейния 13-годишен син Барън Тръмп по време на слушанията за импийчмънт.

"Като всяка първа дама, тя се опитва някак си да намери своя собствена пътека през (тази драма), - каза Тами Виджил, професор по комуникации в Бостънския университет и автор на книга за Мелания Тръмп и Мишел Обама. - В този конкретен случай тя няма много исторически материал, на който да се опре."

Жените в живота на Доналд Тръмп (СНИМКИ)

Мелания Тръмп е казвала преди, че президентът е онзи, когото публиката трябва да слуша, след като той е бил избран.

Докато президентът се оплаква от "голямата вреда и травма", която процесът за импийчмънт "причини на чудесните и обичани членове на моето семейство", говорителката на първата дама отрече, че госпожа Тръмп е наранена по някакъв начин.

Имала ли е Мелания Тръмп тайни срещи с Ким Чен-ун?

"Госпожа Тръмп, както винаги, е фокусирана върху това да бъде майка и съпруга, и е ангажирана в служба на нашата славна страна", - каза нейната говорителка Стефани Гришъм. - Тя е много силна и след толкова години вече е свикнала на политически тормоз."

Мелания Тръмп рядко разкрива пред обществото онова, което е в мислите й, макар че е преживяла и други трудни моменти от президентството на своя съпруг, включително и двегодишното разследване на специалния прокурор за предполагаем сговор между президентската кампания на Тръмп и Русия.

Освиркаха Мелания Тръмп на младежко събитие (ВИДЕО)

Госпожа Тръмп запази мълчание, след като бивша моделка на "Плейбой" - актриса от порнофилми, публично твърдеше че е имала и извънбрачни отношения с Тръмп преди да стане президент. Той отрече да е имал такива връзки с нея.

Мелания следва същата линия и по време на процедурата за импийчмънт. По време на първото си соло посещение в Капитолия, съвпаднало с бурни събития там при слушанията от разследването срещу Тръмп, тя не отмени визитата и игнорира репортерите, които й подвикваха на висок глас въпроси как импийчмънтът се отразява на семейството й, а се съсредоточи върху темата на своето посещение - годишнината от подписването от президента на закона за намаляването на употребата на опиоиди - тема, с която тя лично е ангажирана.

Дечица пяха коледни песни и украсиха елхата с Мелания Тръмп (ВИДЕО)

По-късно тя участва в многобройни събития във Вашингтон и из цялата страна, сред тях: пътуване до Южна Каролина с Карен Пенс, съпругата на вицепрезидента Майк Пенс, посрещане на официалната коледна елха на Белия дом, придружаване на водещия тежка битка президент до Лондон.

В разгара на дебатите около импийчмънта, тя и президентът също така посрещаха много конгресмени и други гости в Белия дом.
БТА