Мелания и Доналд Тръмп
Мелания и Доналд Тръмп / Gulliver/Getty Images
Това стана по време на изслушванията за импийчмънт в Конгреса
Мелания Тръмп се разгневи на преподавателка по право, която се пошегува с името на сина й Барън при изслушванията за импийчмънт на президента Доналд Тръмп в Конгреса на САЩ, предаде Франс прес.

Обикновено сдържаната първа дама реагира остро, след като Памела Карлан, професор в Станфордския университет, направи сравнение в подкрепа на своята теза, че американската конституция не дава на президента правомощия на абсолютен монарх. "Доналд Тръмп може да кръсти сина си Барън (б. ред.: на английски "барон"), но не може да го направи барон", даде пример тя при изслушванията в правната комисия към Камарата на представителите.

В Белия дом отново има тийнейджър - малкият Барън навърши 13!

Мелания Тръмп бързо реагира гневно в Twitter, като заяви, че Карлан "трябва да се срамува" от своите "очевидно пристрастни политически" действия и че е "използвала дете" за целта. "Едно малко дете заслужава личният му живот да бъде уважаван и да бъде държано встрани от политиката", заяви още първата дама на САЩ.
 


13-годишният Барън е третият син на Доналд Тръмп, но единственото дете на Мелания.

Републиканците в Конгреса също разкритикуваха университетската преподавателка. "Да атакувате Барън Тръмп, един непълнолетен, не придава правдоподобност на вашите аргументи, а ви придава зъл вид", заяви по адрес на Памела Карлан конгресменът от Флорида Мат Гец. Той освен това припомни, че тя е правила политически дарения за демократи.

Дечица пяха коледни песни и украсиха елхата с Мелания Тръмп (ВИДЕО)


Видимо съжаляваща, Памела Карлан побърза да се извини, че е намесила президентския син в изслушването за импийчмънт на баща му. "Сгреших. Бих искала президентът да се извини за нещата, които е направил и които са лоши, но съжалявам, че използвах тези думи", заяви тя.

Мелания Тръмп представи коледната украса на Белия дом (СНИМКИ/ВИДЕО)

Подобно на двама други университетски преподаватели, поканени от демократите в правната комисия към долната камара на Конгреса, Памела Карлан каза, че разследването за импийчмънт срещу Тръмп е оправдано. "Въвличането на чуждестранно правителство в нашия изборен процес е изключително тежка злоупотреба с власт, защото отслабва демокрацията", аргументира се тя, визирайки искането, отправено от американския президент към Украйна да разследва неговия потенциален съперник демократ на изборите догодина Джо Байдън.
БТА