Изчезналата Маделин не е на снимката от Мароко
Изчезналата Маделин не е на снимката от Мароко / снимка: BGNES

Русото дете, силно напомнящо на Маделин Маккан, от фотография, направена в Мароко, не е на изчезналото четиригодишно британско момиченце, съобщиха Ройтерс и Франс прес.

Момиченцето от снимката се казва Бушра Бенаиса и е от мароканско земеделско семейство. Тя е родена на 24 октомври 2004 година в Зинат, Мароко, уточни Франс прес. Агенцията се позова на фотограф, който е открил момиченцето от снимката и семейството му.

Фотографията на дете, носено на гърба на мароканска жена, е била направена от испански турист в северната част на Мароко миналия месец. Родителите Джери и Кейт Маккан трескаво очакваха становищата на британски, португалски и испански експерти, които изследваха снимката. Това беше четвъртият случай, при който се предполагаше, че Маделин Маккан е забелязана в Мароко.

Норвежка гражданка смяташе, че е видяла момиченцето на бензиностанция в Маракеш. При друг случай се смяташе, че Маделин е видяна близо до хотел в Рабат. Друга жена от северната част на Мароко също заяви, че е видяла Маделин, припомня Ройтерс.